Fotokillarna

Untitled
Hem Om oss Portfolio Priser Utskrifter Aktuella Erbjudanden Prova på kurser Kontakt
 

Övning med räddningstjänsten

 

Fotokillarna drar ut på övning med räddningstjänsten för att dokumentera det hela både för räddningstjänsten och för Niclas på Falck som både levererar och hämtar övningsobjekten.

Utgångsläget för övningen är att en buss och en personbil har krockat på en enslig skogsväg någonstans i Gunnilse. En förbipasserande bilist larmar räddningstjänsten som skickar räddningsenheter från Angereds brandstation och från Olofstorps deltidsstation.

Vid ankomst uppdagas det att anmälaren har sin bil och släpkärra lastad med kemikalier, och att bussen oturligt nog har kraschat in i en stolpe och att en högspänningsledning rasat ner på bussen.

Ett omfattande räddningsarbete inled med flera skadade i bilen och ett tjugotal figuranter i bussen. Dessutom brinner det i terrängen runt bilen.

Under övningen uppstår ett par mindre missöden som att en av brandbilarna står på en brandslang som fördröjer det hela. Men i det stora hela så löser räddningstjänsten det komplicerade räddningsarbetet med bravur.

Vi bjuds på en guidad tur i räddningsfordonen efter övningen, och även en åktur i stegen på stegbilen under uppröjningsarbetet, vilket gav bra möjligheter till ”flygfoto”.

Vi vill tack räddningstjänsten i Angered och Olofstorp för en trevlig ”olycka” och en givande kväll med mycket insyn i deras arbete.

På några bilder gästspelar även Mikaela från Falck

  

Till Bilderna

 

Copyright ® 2009 Fotokillarna.se